Sportolj együtt olimpikonokkal!

Békés Megyei Sport Extra online:
A Sportolj együtt olimpikonokkal! elnevezésű sorozat csütörtöki állomásán sem lesz hiány világnagyságban. Ezen a napon érkezik Békéscsabára Fodor Rajmund kétszeres olimpiai-, egyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó (képünkön), aki leginkább a balszélső posztján játszott a Kemény Dénes szövetségi kapitány-féle csapatban.

Délelőtt a HISZEK Benned Sport Program keretében ő is két iskolába, a Petőfi Utcai Általános iskolába és a Lencsési Lakótelepi Általános Iskolába látogat el, ahol együtt mozog majd a diákokkal, továbbá élménybeszámolót tart az érdeklődőknek.

A délutáni programja is sűrű lesz, ugyanis ekkor a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub látja vendégül – tudtuk meg a viharsarki egyesület vezetőedzőjétől, dr. Szilágyi Kristóftól: – Fél hattól másfél órán át az utánpótlással találkozik, akiknek technikai feladatokkal fűszerezett edzést, egyéni képzést tart úgy, hogy jómaga is beszáll a medencébe. Hét órától újabb mozgalmas időszak vár rá, a felnőttek edzése következik ekkor. A velük való találkozón túl az éppen Békéscsabára érkező Debreceni VSE elleni edzőmeccs játékvezetője lesz klubunk egyik illusztris tagjával, dr. Makra Zsolttal közösen. Ugyanis az egyébként szegedi születésű olimpiai bajnok, Fodor Rajmund ma már nemzetközi játékvezető is. Miközben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (2000), és Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (2004) kitüntetést is kiérdemelte gazdag és eredményes sportpályafutása elismeréseként.